Nadat 500 jaar voor Christus in Egypte met Thales van Milete de filosofie begonnen was, was een van de eerste theorieën die op kwam de elementenleer. Allereerst was er het idee dat er twee elementen zijn: liefde en haat. Sommige dingen trokken elkaar aan (liefde) en sommige dingen stoten elkaar af (haat). Binnen de Westerse esoterische traditie is deze elementenleer uitgemond in de alchemie waarbinnen je dingen die elkaar aantrekken van elkaar losweekt om ze daarna weer op een andere manier met elkaar te verbinden.

Twee elementen leken er echter wat te weinig te zijn om de rijkdom van onze wereld goed te beschrijven. Dus kwam er al snel een leer met vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Uit deze elementenleer is binnen de Westerse esoterische traditie magie voortgekomen. Bij magie is altijd een onderscheid gemaakt tussen lage magie en hoge magie. Bij lage magie gaat het over eenvoudige middelen waarmee je het leven van andere mensen verlicht. Dit kan een ritueel zijn, maar ook een kruidenmengsel.

Bij hoge magie gaat het om zelfontwikkeling. Het idee is dat alles één is en dat omwille liefde te kunnen ervaren deze eenheid zijn of haar bewustzijn versplinterd heeft in allerlei wezens waaronder de mens. Als mens heb je dan de taak om je zelf te verheffen zodat je je eigen kleine bewustzijn weer laat opgaan in het grote geheel. Oftewel dat je je leert realiseren dat je eigenlijk een god bent. Dit in tegenstelling tot de mystieke traditie waarbij je stil wordt, jezelf en je eigen ego wegcijfert en wacht op het moment waarop het goddelijke in je neerdaalt. In beide gevallen kom je tot een vergelijkbare ervaring: je weet niet meer of je een mens bent die zich inbeeldt dat hij een god is, of een god die denkt dat hij een mens is. Alleen gaat het bij magie erom de metaforische berg Olympus te bestormen en op basis van je eigen wilskracht de huidige god van de troon te stoten en zijn of haar plaats in te nemen. Uiteraard is dit alles, als alles één is, een illusie, maar het is een illusie die je alleen op het allerhoogste niveau ontmaskerd.

Om je goed voor te bereiden op dit avontuur is er binnen de Westerse esoterische traditie een ontwikkelingspad dat op allerlei onderdelen ervoor zorgt dat je goed beslagen ten ijs komt. Door middel van initiaties pak je systematisch allerlei onderdelen van je eigen leven aan zodat je op alle belangrijke onderdelen van het leven je leven in balans gebracht hebt en voldoende grip en controle op je leven hebt om de volgende stap te maken. Deze belangrijke onderdelen zijn precies de vier elementen:

- Aarde staat voor alle aardse zaken zoals je lichaam, inkomen en seks.
- Water staat voor alle emotionele zaken zoals grip op je eigen emoties en liefde.
- Lucht staat voor alle rationele zaken zoals goede communicatie en wetenschappelijk denken.
- Vuur staat voor wilskracht en ambitie.

Door de eeuwen heen is er in Europa veel over dit programma voor zelfontwikkeling geschreven, maar dankzij de inquisitie is dit grotendeels in code gebeurd. Daarnaast is het typisch een onderwerp waar veel mensen zich ook in vergist hebben, vandaar dat er ook veel geschreven is dat, laten we maar zeggen, van een mindere kwaliteit is. Meer dan twintig jaar heb ik deze oude teksten bestudeerd, hun codes ontrafeld en hun geheimen ontdekt. Door de Westere esoterische traditie te combineren met moderne NLP heb ik een model ontwikkeld waarin de essentie van het ontwikkelingsprogramma is gedestilleerd. Dit alles staat beschreven in mijn boek “Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®”. Het is een no-nonsense aanpak waarmee je concreet je leven verbeterd.

Ook kan je naar de NLP Magick site gaan voor meer NLP magie.
In aanvulling op en ter ondersteuning van heb ik het Neurosofie® werkboek geschreven. Hierin staat stap voor stap het zelfontwikkelingsprogramma in beschreven en wat je ervoor dient te doen. Dit Neurosofie® werkboek staat gratis voor je ter beschikking wanneer je het onderstaande formulier op vraagt:



Of je begint meteen met het boek:

“Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®”. Wil je dit indrukwekkende boek bestellen, maak dan hieronder een keuze:



Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Neurosofie

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA