Hoewel veel mensen vaak denken dat NLP alleen maar over lieve, aardige en positieve dingen gaat, gaat NLP in werkelijkheid over het aanleren van voldoende grip op je eigen brein zodat je daarna de vrijheid hebt zodat je zelf kan kiezen welke kant je uitgaat. Wanneer iemand dat geleerd heeft dan kiest bijna iedereen ervoor om inderdaad vooral lieve, aardige en positieve dingen er mee te gaan doen. Maar niet iedereen. Het is inderdaad net zo gemakkelijk om NLP en hypnose te gebruiken om er negatieve dingen mee te doen. Vandaar dat ik altijd extra goed oplet op wat voor mensen aan mijn NLP opleidingen mee wilt doen en wat hun beweegredenen zijn. Gelukkig hebben de meeste mensen goede bedoelingen, maar heel soms loop ik wel eens tegen iemand aan die NLP voor slechte bedoelingen in wil zetten, bijvoorbeeld heb ik wel eens een beruchte huisjesmelker gehad die vooral NLP wilde leren om van het geklaag van zijn huurders af te komen. Zulke mensen wijs ik vriendelijk de deur.

Toch leer ik de mensen die met de beste bedoelingen mijn trainingen volgen om ook in staat te zijn om met NLP en hypnose mensen negatief te kunnen beïnvloeden. Dat is een van de redenen waarom mijn NLP opleiding zo controversieel is in Nederland en België. De reden is in de eerste plaats de eerder genoemde reden dat NLP meer over grip gaat dan over lief, aardig en positief doen. Als je alleen maar leert om lief, aardig en positief te doen, dan heb je minder opties voor je gedrag en NLP gaat er dan vanuit dat je ook minder vrijheid hebt. Een goede NLP opleiding zoals de mijne leert je juist zowel de positieve kant als de negatieve kant zodat je meer opties hebt en meer vrijheid en je dan zelf de verantwoordelijkheid hebt om te kiezen wat voor jou de beste keuze is. Meestal betekent dat dat mensen de positieve kant op gaan. Tegelijkertijd zijn er situaties die weliswaar veel minder vaak voorkomen waarbij het goed is om mensen negatief te beïnvloeden. Soms zijn er misstanden waarbij het beter is dat mensen er tegen in het geweer komen en de problemen aanpakken, ook als dat betekent dat ze negatief moeten doen. Wat mij betreft is het in sommige zeldzame situatie goed om iemand een tik te geven, maar dat mag alleen een mentale tik zijn. Met hypnose en NLP kun je zo'n mentale tik het beste uitdelen.

Juist omdat je met NLP en hypnose mensen ook negatief kan beïnvloeden train ik mensen hun onbewustzijn ook om negatieve suggesties en invloeden van buiten af te weren. Daar zijn verschillende NLP technieken voor en het gebruik daarvan traint je brein om als iemand jou negatief probeert te beïnvloeden deze beïnvloeding te negeren, naast zich neer te leggen en de positieve kant op te gaan in plaats van de negatieve kant. Juist hierdoor is het mogelijk om veel meer open te komen te staan voor je omgeving. Bijna niemand is gemakkelijker te hypnotiseren dan ik, juist omdat ik zoveel vertrouwen heb in mijn eigen onbewustzijn dat hij alle negatieve suggesties en invloeden die terwijl ik zo open voor mensen sta binnenkomen adequaat afhandelt zodat ik er op geen enkele manier last van heb. Juist omdat ik mij er zo goed van bewust ben dat je met NLP en hypnose ook negatieve suggesties kan geven en juist omdat dankzij onze opvoeding en cultuur mensen zo genegen zijn om elkaar negatieve suggesties te geven en elkaar negatief te beïnvloeden, is het zo goed om je onbewustzijn te trainen dat soort negatieve suggesties te stoppen en te negeren en altijd die kant op te gaan die je zelf op wilt gaan.

Het Nederlandse standaardwerk voor NLP is Brein Training. Brein Training is bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.Of vraag eerst het gratis rapport op met daarin een preview uit “Breintraining: handboek voor moderne NLP” met het onderstaande formulier:
Categories: Encyclopedia

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

  • The Institute of Unconventional Wisdom: NLP & het Enneagram 
    NLP en Hypnose encyclopedie
    Hartelijk welkom bij de NLP en Hypnose encyclopedie. Deze ben ik nog aan het opbouwen. Op het ogenblik staan de volgende termen erin: 3 Drie NLP stromingen 6 6-step reframing A Aantekening maken ABNLP Affirmatie Alles bereiken Altered St ...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA