Het idee dat als je aan iemand ergert dat dat meer over jou zegt dan over die persoon is een vaak gehoord cliché van minimale waarde wat mij betreft. In een hele banale manier zegt elke beschrijving van jezelf iets over jezelf. Dus als je zegt dat je aan iemand een hekel hebt omdat hij bijvoorbeeld arrogant is dan zegt dat over jou dat jij je ergert aan arrogante mensen. Maar dat is niet wat er bedoeld wordt met die opmerking. Zo'n opmerking gaat ervan uit dat als jij je om eigenschap X ergert aan iemand dat jij dan eigenlijk eigenschap X zoals bijvoorbeeld arrogantie zelf hebt en dat jouw ergernis meer uit onvrede met jezelf voortkomt dan dat de ander wat fout dat.

Theoretisch is dat mogelijk, maar de kans is veel groter dat je "slechts" je eigen waarden en normen hebt en dat iemand die waarde en normen schendt. NLP gaat ervan uit dat iedereen van binnen helemaal fantastisch is, maar dat iemand zich wel slecht kan gedragen. Vandaar dat we nooit van iemand zullen vinden dat hij arrogant is, maar wel dat hij zich arrogant gedraagt. En als dat tegen jouw normen en waarden in gaat, mag je je daar best aan ergeren. Dat zegt dan niets over jouw arrogantiegehalte. Bedenk je alleen wel dat als jij je ergert aan arrogant gedrag dat je twee keer gepakt wordt. Eerst wordt je arrogant bejegend en daarna heb je nog last van ergernis ook. Volgens NLP is het dus slimmer om je goed te blijven voelen, ontspannen te blijven en met plezier iemand die jouw waarden en normen schendt verbaal te corrigeren. Daarbij helpt het natuurlijk enorm wanneer je goede kennis en kunde hebt van hypnotische taalpatronen zoals NLP die gebruikt, want daarmee kun je verbaal veel harder mee uithalen dan als je die niet kent.

NLP gaat er namelijk wel vanuit dat jij de politieagent van jouw wereldje bent en dat je intolerant genoeg bent om misstanden in je eigen omgeving aan te pakken. Wanneer iedereen dat doet, dan heb je binnen de kortste keren wereldvrede. Kortom, theoretisch is het mogelijk dat je je ergert aan iets waar jezelf ook toe nijgt. Maar in de praktijk is het meestal zo het daar niets mee te maken heeft. Dus het is prima om mensen die zich in jouw ogen verkeerd gedragen terecht te wijzen zonder dat je daarbij je zorgen hoeft te maken over wat dat over jou zegt. Als mensen dan toch in die trend opmerkingen maken, dan heb je dubbel werk want dan is het ook goed om die mensen duidelijk te maken dat zij volslagen onzinnige clichés hanteren enkel en alleen om een beetje spiritueel over te komen. Het is dan altijd goed om te verwijzen naar een spirituele tekst zoals bijvoorbeeld de Tao van Joost waar het aanpakken van mensen spiritueel onderbouwd wordt.De Tao van Joost is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510205 als je dat prettiger vindt, maar ik waardeer het zeer wanneer je hem via mijn dochteronderneming besteld.

Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA