Soms zijn mensen snel uitgekeken op een nieuwe partner. Daar spelen de volgende zeven punten een rol bij:

Allereerst hangt het af van je persoonlijkheid. Ik werk met een systeem van negen persoonlijkheden en een aantal persoonlijkheidstypes gaan anders met sex om dan de gemiddelde mens. Met name type 8 de Baas, een eigenwijze doener, vindt sex belangrijker dan de andere types. Terwijl bijvoorbeeld een type 2, de Helper weer meer van knuffelen houdt. Dus uitzoeken welke persoonlijkheidstype je bent is de eerste stap. Wanneer je hier meer over wilt weten, vraag dan het gratis rapport op om je Enneagramtype vast te stellen.Het tweede punt is dat het versieren van een vrouw een andere activiteit is dan seksen met een vrouw. Dat betekent dat er ook andere processen in je brein spelen. Evolutionair gezien hebben mannen een aandrang om een vrouw te versieren die naar mate de tijd verstrijkt opbouwt en opbouwt. De meeste mannen vinden dat gevoel aan de ene kant wel prettig, maar aan de andere kant juist weer vervelend. Sex met de vrouw is dan meestal de beloning waardoor het spanningsgevoel zich weer afbouwt. Op deze manier is in de evolutie gebleken dat het menselijke ras zich goed voortplant. Aangezien een ieders zijn brein weer anders werkt, kan het prima zijn dat bij sommige mensen zij de opbouwende spanningsgevoel lekkerder vinden en misschien wel lekkerder vinden dan de beloning.

Het derde punt is dat binnen een relatie men zegt dat verliefdheid op een gegeven moment moet overgaan in liefde. Houden van voelt anders dan verliefd zijn. Gelukkig kan je met NLP technieken leren het verliefde gevoel vast te houden. Overigens waarschijnlijk ook het spanningsgevoel, maar dat weet ik niet zeker omdat de meeste mensen meer op zoek zijn naar het verliefde gevoel. Wellicht is dat bij sommige mensen ook hetzelfde. In ieder geval betekent dat dat als je zelf geen actie onderneemt om het gevoel wat je wil voelen in stand te houden dat dat gevoel dan verandert.

Het vierde punt is dat sex en iets nieuws met elkaar te maken hebben. Sex die steeds hetzelfde is, is voor de meeste mensen minder spannend dan sex waar steeds iets nieuws is. Hoe lang het duurt voor dat mindere spannende sex onder een bepaalde grens zakt zal vast wel per persoon verschillen (mede bijvoorbeeld ook aan de hand van zijn persoonlijkheidstype. Zo wil type 7, de Levensgenieter veel meer variatie en nieuwe dingen dan de andere types).

Het vijfde punt heeft te maken met je onbewuste doelen. Het brein maakt toekomstscenario's die het dan probeert waar te maken. In mijn ervaring hebben mannen die snel uitgekeken zijn op een vrouw een toekomstbeeld waarbij zij zich over een periode van 30 jaar veel eerder alleen zien dan samen met iemand. Omdat het onbewustzijn dan een discrepantie ziet tussen de huidige situatie en de toekomstsituatie neemt het actie om de verschillen op te heffen, bijvoorbeeld door de interesse in de vrouw snel te verliezen. Er zijn NLP technieken om deze toekomstscenario's zo aan te passen dat het onbewustzijn ziet dat je over 30 jaar wel samen bent met een bijzondere vrouw.

Het zesde punt is dat hoewel iedereen van binnen bijzonder is, sommige mensen toch extra bijzonder bijzonder zijn in plaats van gemiddeld bijzonder. Voor zulke mensen is het veel moeilijker om een partner te vinden die echt bij hen past. Mijn stelregel is dat zulke bijzonder bijzondere mensen eerst 99 potentiƫle partners dienen af te wijzen voordat ze er eentje vinden die goed past. Uiteraard kan je zelf invullen hoeveel avontuur je wil beleven voordat je iemand de laan uit stuurt. Met andere woorden: dat kan al bij het voorgerecht, maar mag ook bij het ontbijt.

Het zevende punt is dat juist omdat het brein continu allerlei toekomstscenario's doorrekent er ook altijd gedachten opkomen van twijfel en of iemand wel de ware is. Dit is meer neurologische achtergrond ruis dan dat er iets werkelijks achter steekt. Er zijn NLP technieken om dit soort neurologische achtergrond ruis zo belachelijk te maken dat je er verder geen last van hebt.

Tenslotte ligt de oplossing erin om eerst uit te vinden wat je zelf wil. Voor de meeste mensen is een langdurige monogame relatie het beste. Iemand hebben waarmee je ook in het bejaardenhuis nog lief en leed kan delen en goed met elkaar kan praten is in de meeste gevallen de beste optie. Maar niet voor iedereen. Wild leven heeft ook zo zijn charmes alleen gaat het waarschijnlijk op latere leeftijd met meer eenzaamheid gepaard. De oplossing voor een langdurige relatie is eenvoudig: eerst 99 vrouwen afwijzen zodat je de 1 op de 100 vrouw gevonden hebt en zodra je haar gevonden hebt voor je zelf een commitment uitspreken dat je er helemaal voor gaat. Wanneer je eenmaal voor jezelf besloten hebt "this is it" en er helemaal voor gaat, is het voor de rest een kwestie van NLP technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat de relatie de vorm aanneemt die je wilt hebben en dat de relatie goed blijft zodat jullie liefde, warmte en energie met elkaar blijven delen.

In ieder geval begint het bij het opvragen van het gratis rapport over het Enneagram:

Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA