Laat ik voorop stellen dat iedereen spoort. Zeker qua Enneagram type. Als mensen last hebben van emotionele problemen is er niets mis met ze. Hun brein werkt prima en zoals het bedoeld is. Alleen is het voor ons bewustzijn onprettig. Vandaar dat het bijna altijd een goed idee is om NLP te leren om je beter te gaan voelen.

Wat binnen het Enneagram wel speelt is dat je gestresst kan zijn in plaats van ontspannen. En slecht in je vel kan zitten in plaats van goed. Dat laatste komt doordat iemand vooral zijn hoofdzonde uitleeft in plaats van zijn hoofddeugd. Dat heeft meestal tot gevolg dat mensen in de problemen komen waardoor er ook weer stress ontstaat. Vandaar dat beide processen elkaar beïnvloeden.

Elk Enneagram type heeft drie soorten eigenschappen: kerneigenschappen, stress-eigenschappen en ontspanningseigenschappen. Kerneigenschappen zijn medailles met twee kanten: een positieve versie en een negatieve versie. In tijden van stress en slecht in je vel zitten heb je de negatieve versie van de kerneigenschappen in combinatie met de stress-eigenschappen die ook altijd negatief uitpakken. In tijden van ontspanning en goed in je vel zitten heb je de positieve versie van de kerneigenschappen in combinatie met de ontspanningseigenschappen die altijd positief uitpakken.

Er is dus nogal wat te winnen voor mensen die stressen. Door te ontspannen en hun hoofddeugd na te streven, draait hun hele persoonlijkheid om van negatief naar positief. En nogmaals, NLP is de meest effectieve en elegante manier om te stoppen te stressen en te beginnen meer ontspanning in je leven te krijgen.
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA