Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #158 zaterdag 16 augustus 2008

De kans is groot dat het de komende tijd economisch minder florissant wordt dan de afgelopen jaren. Nu weet ik dat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) meestal een positieve kijk op de wereld heeft. Toch is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je moeilijke tijden goed door komt. Daarbij is het belangrijk om twee dingen te doen, namelijk:

- Worst case planning. Je moet jezelf ervan verzekeren dat de basiselementen van je bestaan op orde zijn ook als er van alles misgaat. Het NLP ideaal is een worst case plan dat nog steeds positief voor je uitpakt.

- Best case droom. Je focust jezelf op hoe goed de komende periode uit kan pakken en beeld je in wat voor goede dingen je zelf allemaal realiseert. Dat waar je je op richt is wat je onbewustzijn gaat proberen voor elkaar te krijgen. Focus dus op je droom, nadat je eerst je leven verstandig gepland hebt.

Mochten de komende jaren magere jaren worden, dan is het goed om te weten dat het ook weer beter kan gaan worden. Natuurlijk zijn er allerlei grote wereldproblemen zoals het herstructureren van de financiële wereld, het duurder worden van olie of de klimaatsverandering. Voor deze problemen zullen de komende jaren onverwachte oplossingen gevonden worden. Het aanpassingsproces zal pijnlijk zijn, maar biedt ook kansen. Voeg daarbij toe de geweldige ontwikkelingen die op het punt staan te gebeuren op gebieden als het bio-medische vlak, nanotechnologie en alternatieve energiebronnen. Kortom het zal ook weer heel goed gaan, op een gegeven moment.

Ondertussen is er veel dat je zelf kunt doen om het beste te halen uit moeilijke tijden. Hierbij is het verstandig om vooral persoonlijke vaardigheden aan te leren. Van alles kan onzeker zijn: inkomen, werk of omstandigheden. Eenmaal aangeleerde vaardigheden kan men je echter nooit meer afpakken. Dit kunnen tal van vaardigheden zijn. Wanneer je consequent een of twee uur per dag een bepaalde vaardigheid oefent, ben je na een jaar goed genoeg om het op professioneel niveau te gebruiken. Of het nu gaat om harp spelen, mensen leren coachen of een taal leren spreken. Met zulke nieuw aangeleerde vaardigheden ben je klaar voor de toekomst, ongeacht wat er gebeurt.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA