Over internetverslaving is nog niet veel bekend. Uiteraard wordt er onderzoek naar gedaan. Studies in de neurologie laten duidelijk zien dat er structurele veranderingen plaatsvinden in het brein als gevolg van te vaak op het internet zitten.

Een recente studie met pubers heeft aangetoond hoe zowel de grijze als de witte stof van de hersenen in verschillende hersendelen veranderen en hoe de mate van deze veranderingen in verband staan met de duur van de internetverslaving.

Volgens de onderzoekers hebben deze structurele veranderingen in het brein een negatieve invloed op cognitieve functies. Bovendien geven ze aan hoe bepaalde veranderingen heel erg lijken op neurale veranderingen als gevolg van drugsverslaving. Dit laatste duidt op een overlap tussen mechanismen in het brein als gevolg van internetverslaving en drugsverslaving.

Bron: Plosone

[Commentaar van Joost: Het is een gouden eeuw voor wetenschappelijk onderzoek naar het brein. We leren steeds meer, maar weten nog weinig. Tegelijkertijd heeft Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een heel eigen kijk op de werking van het brein. Deze visie is niet wetenschappelijk, maar wel effectief in de praktijk. Steeds meer worden onderdelen bevestigt door neurowetenschappers zoals bijvoorbeeld tijdslijnen, de plasticiteit van het brein en de werking van hypnose. Om meer inzicht te geven in de originele ideeën van NLP over het brein heb ik het relevante deel uit mijn standaardwerk over NLP “Breintraining: handboek voor moderne NLP” in het onderstaande gratis rapport gevat dat je op kan vragen wanneer je dat wilt.]



Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry