Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #155 vrijdag 18 juli 2008

Veel mensen willen vandaag de dag als coach aan de slag. De keuze voor Neuro-Linguïstisch Progammeren (NLP) ligt dan voor de hand. NLP is een leuke en snelle manier waarbij je de meeste mensen kan leren wat ze moeten doen om uit de problemen te raken. De meeste mensen die met NLP in aanraking komen worden er enthousiast van en het lijkt hen dan leuk om hier meer mee bezig te zijn. Men hoopt op die manier werk te vinden waar ze gepassioneerd over zijn en waarmee ze met waardering met mensen kunnen werken. NLP coach klinkt dan als een roeping.

Maar hoe word je goed in het helpen van mensen met NLP? Heb je daar uitgebreide trainingen en zware examens voor nodig? Ik ben van mening dat je inderdaad goede training nodig hebt, maar geen examens. Je wordt namelijk niet een goede coach van een training. Een NLP cursus leert je wat je moet doen, wanneer je het moet doen en hoe je het moet doen, en als het een hele goede cursus is dan geeft het je ook nog het zelfvertrouwen dat je het kunt doen. Maar een trainer kan alleen maar een machine voor je bouwen en die machine in gang zetten. Echter, alleen door ervaring op te doen word je beter in je vak.

Hetzelfde geldt voor de mensen die ik coach. Ik kan helpen de problemen van het moment oplossen en ik kan je leren hoe je kan voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan. Tenslotte kan ik je leren wat je moet doen mocht je toch nog eens ergens tegen aan lopen. Maar NLP gaat er uiteindelijk om dat je je brein traint om meer te gaan focussen op wat goed gaat in je leven en meer te vergeten wat er minder gaat. Dat vereist dat je ook zelf echt met de geleerde NLP technieken aan de slag gaat. NLP is geen magische pil die je een keer aanhoort en dan verdwijnt alle ellende van zelf.

Voor coaches geldt dit dubbel en dwars. Eerst moeten ze leren om de NLP technieken op hen zelf toe te passen, want een coach die niet zelf kan wat hij een ander voorschrijft is een slechte coach. Maar daarna moeten coaches leren om de NLP technieken goed uit te leggen aan mensen die in de problemen zitten. Dit vereist goed leren kijken en luisteren, excellente communicatie en een krachtig goed gevoel om de ander te inspireren dat het beter kan. Tijdens een training kun je de basis hiervan mensen leren, maar zij moeten zelf door oefening hier goed in worden. Daarbij geldt dat NLP in hoofdzaak een onbewust proces is zodat je de methoden en technieken die NLP bevat automatisch toepast wanneer je met een ander werkt. Dit onbewuste proces valt niet te toetsten via een examen, maar zal in de praktijk blijken te werken. Uitgangspunt hierbij is dat er geen algemene norm valt vast te stellen hoe een coach zich dient te gedragen. Iedere coach zal hierbij zijn eigen pad en eigen stijl ontwikkelen. En dat is maar goed ook.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA