Vandaag ontving ik de goede vraag of ik in één zin per Enneagram type kon aangeven hoe je ze het beste kan beïnvloeden. Een hele uitdaging, maar dit zijn ze geworden:

Type 1, de Perfectionist wil alles zelf doen, dus zorg ervoor dat hij jouw plan ervaart alsof hij het zelf bedacht heeft.
Type 2, de Helper wil altijd helpen en staat altijd voor je klaar zolang je hem maar overlaat met complimentjes, aandacht en liefde.
Type 3, de Succesvolle Werker springt overal roekeloos in zolang je maar aangeeft dat het nieuw is en dat het succes van het plan op hem gaat afstralen.
Type 4, de Romanticus is moeilijk te bewegen omdat hij alleen in actie komt wanneer het sociaal relevant is of onrecht bestrijdt.
Type 5, de Analist is zeer moeilijk voor je karretje te spannen, want dat is wat hij het meeste vreest, maar door hem autonomie en zelfstandigheid te beloven in ruil voor resultaten kom je een heel eind.
Type 6, de Loyalist is praktisch niet te beïnvloeden, omdat hij skeptisch is en alles drie dubbel onderzoekt tenzij je met een gedegen plan komt met uitgebreide risico-analyse die hij bij diverse mensen kan controleren.
Type 7, de Levensgenieter is gemakkelijk enthousiast te maken zodra je zegt dat je met een nieuw, leuk en spannend avontuur begint.
Type 8, de Baas is zeer eigenwijs, maar kan je beïnvloeden door hem te confronteren met het feit dat zijn regelboek verouderd is en dat jouw regels de nieuwste versie is.
Type 9, de Bemiddelaar is ontzettend gemakkelijk te beïnvloeden omdat hij altijd voor iedereen klaar staat, van elk voorstel en elke voorsteller de waarde ziet en als je hem vraagt je altijd wil helpen.

De ideale manier om te ervaren hoe je NLP en het Enneagram mengt, is het driedaagse NLP en Enneagramweekend:

Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.