Zelfstudie NLP

NLP Zelfstudie ProgrammaNeuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is niet te leren met enkel boeken, CD’s en DVD’s. Boeken, CD’s en DVD’s kunnen je echter wel goed helpen om beter in NLP te worden. Of om je eerste ervaringen met NLP op te doen zodat je erachter komt wat jij met NLP kan bereiken. De reden is dat om NLP op een goede manier te leren vooral je onbewustzijn getraind dient te worden. Een goede NLP Trainer of nog beter, een goede NLP Master Trainer, zorgt ervoor dat jij niet alleen NLP bewust leert, maar dat je onbewustzijn ook getraind wordt om de NLP strategieën en technieken automatisch goed toe te passen, afhankelijk van wat de omgeving van je vraagt.

NLP bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

1) Je brein op orde krijgen zodat je je brein effectiever kan gebruiken (Neuro).
2) Het onbewuste deel van je brein waarmee je praat trainen in hypnotische taalpatronen (Linguïstisch).
3) Het programmeren van je onbewustzijn met de meest effectieve strategieën (Programmeren).

Het eerste onderdeel kan je vrij goed onder de knie krijgen met online audio en video zoals die in de TIOUW Club te beluisteren en te bekijken zijn.

Voor het tweede onderdeel heb je een live training nodig. Je kunt de taalpatronen nalezen in mijn boek Breintraining, maar erover lezen is een te bewuste activiteit waardoor je onbewustzijn er onvoldoende van leert. Als je tijdens een gesprek te bewust bezig bent met al die hypnotische taalpatronen dan raak je zo afgeleid van de inhoud dat je de inhoud van het gesprek mist. Dus, pas op met online trainingen die doen alsof je online een NLP Practitioner kan volgen. Dat is alleen maar een kat in de zak. Er is geen sprake van dat je op die manier NLP goed leert omdat je onbewustzijn onvoldoende getraind wordt de hypnotische taalpatronen onbewust te gebruiken. Dus wanneer je NLP volledig en op een goede manier wilt gebruiken dan is de enige optie het volgen van een goede NLP Practitioner live training.

Het derde onderdeel kan je voor een groot deel bewust toepassen. De meeste NLP strategieën bestaan uit een stappenplan dat wanneer je er bewust mee bezig bent prima te verwezenlijken is. Uiteraard geldt ook hiervoor dat het trainen van je onbewustzijn te prefereren is. Dus opnieuw is het volgen van een live training de beste optie. Maar door keer op keer en stap voor stap door een NLP strategie te lopen, is de NLP strategie gemakkelijk toe te passen en door de herhaling wordt je onbewustzijn enigszins getraind.

Dus wanneer je accepteert dat met name het Linguïstische gedeelte onvoldoende online getraind kan worden, dan blijven er nog steeds meer dan genoeg dingen over waarvan het nuttig is om ze online te doen. Wanneer je er dan ook vanuit gaat dat een DVD beter werkt dan een CD en een CD beter werkt dan een boek, dan blijkt het volgende stappenplan de beste manier om NLP je eigen te maken met behulp van de TIOUW Club:

Fase 1: Grip op je emoties
Stap 1.1: Lees het gratis Leer je goed voelen rapport en doe de stappen die erin beschreven staan.

Stap 1.2: Bekijk de video van de gevoelsomdraaitechniek.

Stap 1.3: Bekijk de video van de zwart/wit terugspoeltechniek.

Stap 1.4: Bekijk de video om piekeren te stoppen.

Stap 1.5: Ga deze drie NLP basistechnieken voor een goed gevoel, de juiste verbeelding en positieve gedachten oefenen totdat je er goed in bent geworden. Pas wanneer je dit onder de knie hebt, heeft het zin om naar fase 2 te gaan.

Fase 2: Additionele NLP technieken
Stap 2.1 Bekijk de video over de Schwiisshhh techniek.

Stap 2.2 Lees over de goede/slechte beslissingen techniek [wordt later dit jaar in de TIOUW Club gepubliceerd.]

Stap 2.3 Bekijk de video over tijdlijnen.

Stap 2.4 Lees het hoofdstuk over ankeren in Breintraining.

Stap 2.5 Lees het hoofdstuk over metaprogramma’s in Breintraining.

Stap 2.6 Lees de hoofdstukken over betekenis, meta-model en Milton-model in Breintraining.

Fase 3: Hypnose
Stap 3.1 Lees het gratis rapport ove hypnose [verschijnt binnenkort in de TIOUW Club].

Stap 3.2 Bekijk de video met hypnotische inducties.

Stap 3.3 Bekijk de video met de hypnose utilisatie.

Stap 3.4 Bekijk de video met de bijzondere toepassingen van hypnose.